Izabrano novo rukovodstvo Platforme za progres Neretva!

img

Mostar

Juče je u hotelu Bristol u Mostaru, na izbornoj skupštini Platforme za progres regije Neretva, izabrano novo rukovodstvo ovog regionalnog odbora.

Platforma za progres je još jednom delegatima omogućila da za predložene kandidate glasaju elektronski, čime je pokazala da je takav način glasanja moguće uvesti u Bosni i Hercegovini. Od ukupno tri kandidata, za predsjednika regije Neretva i novog člana Predsjedništva Platforme za progres, izabran je Aldin Džino, a za potpredsjednicu regije, izabrana je Zejna Šanjević Kussmaul.

Aldin Džino, poduzetnik i aktivista u nevladinom sektoru, rekao je da je za njega povjerenje koje mu je ukazano velika čast i priznanje, a za Platformu za progres u Hercegovini novi početak. Dodao je da je ova regija spremna pokazati zašto je ovo ideja budućnosti i prosperiteta svih građana Bosne i Hercegovine.

Zejna Šanjević Kussmaul, takođe poduzetnica i aktivistica u nevladinom sektoru, istakla je da je u prethodnom periodu, radom i trudom njenih članova, uspješno izvršena konsolidacija regije i da su stvoreni uslovi za održavanje skupštine. Regija Neretva posjeduje veliki potencijal i potrebno je još mnogo rada i upornosti da se taj potencijal u potpunosti ostvari.

Predsjednik Platforme za progres, prof.dr. Mirsad Hadžikadić, izabranom rukovodstvu poželio je sreću u budućem radu.