Protestna šetnja u Zenici: Vratimo sport Bosne i Hercegovine na vrh tabele!

img

29.08.

Protestna šetnja Platforme za progres održana je danas u Zenici. Građani Zenice okupili su se u parku Kulina Bana, a šetnjom do Trga Alije Izetbegovića mogli su se čuti zahtjevi Platforme za progres koji se tiču države, izbora i korupcije!

Kolona od stotinu učesnika, koliko je dozvoljeno od kriznog štaba, poručivala je da je Bosna i Hercegovina država svih građana, da želimo elektronsko glasanje i da je vrijeme za drugačiju Bosnu i Hercegovinu.

Na Trgu Alije Izetbegovića prisutnima su se obratili Afan Čečo, predsjednik Gradskog odbora Platforme za progres, Drago Đorđić, predsjednik regionalnog odbora regije Bosna i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

„Mi smo ovdje da probudimo ljude Bosne i Hercegovine. Iz Zenice šaljemo dva nova zahtjeva, a tiču se čistog zraka i sporta. Vrijeme je da Zenica prodiše, da se uradi sve da se gradu čelika omogući kvalitetan, svjež i siguran vazduh. Bosna i  Hercegovina je sportska nacija, možemo imati prvake svijeta, ali potrebno je drastično povećati finansiranje sporta.“, kazao je, između ostalog, Hadžikadić.

Prigodnim programom i performansom podsjetili smo na osnove principe Platforme: država, znanje, poštenje, mladi i odgovornost.

Podsjećamo, ovo je sedma protestna šetnja „Dosta je bilo šutnje“ koja se svakog puta održava u drugom gradu sa simboličnim početkom u 5 do 12!

Cijelu protestnu šetnju možete pogledati na linku: https://www.facebook.com/mhplatformazaprogres/videos/809678599835261