Mirna protestna šetnja 27.juna u Bihaću!

img

11:55

Nakon Mostara, Sarajeva i Tuzle, Platforma za progres nastavlja sa organizacijom mirnih protestnih šetnji u gradovima Bosne i Hercegovine!

Pod sloganom "Dosta je bilo šutnje", 27. juna u Bihaću će se održati simbolična, mirna protestna šetnja, na kojoj ćemo dostojanstveno i glasno, podsjetiti na naše zahtjeve koji se tiču države, izbora, korupcije.

Uzimajući u obzir sve trenutne okolnosti, Platforma za progres će poštovati važeće mjere i odobrenje nadležnih institucija, te će u skladu s tim, maksimalan broj učesnika ove protestne šetnje biti tri stotine.

Pored zahtjeva koje promovišemo na svakoj protestnoj šetnji, u Bihaću ćemo pokrenuti i pitanje migranata, neravnopravnog odnosa državnih institucija prema Krajini i pitanje zbrinjavanja radioaktivnog otpada u slivu rijeke Une.

Mirna protestna šetnja će i ovog puta krenuti u 11:55, simbolično „5 do 12“.  Kolona sa prepoznatljivim transparentima će se kretati od Fethije, kroz ulice grada, do trga na kojem će predsjednik Platforme za progres održati govor za građanke i građane Bihaća!

Građanke i građani Bihaća koji odluče da nam se pridruže na ovoj protestnoj šetnji, dužni su poštovati sve epidemiološke mjere, poštovati fizičku distancu i nositi zaštitne maske!