Izabrano novo rukovodstvo

img

Kongres Platforme za progres

PLATFORMA ZA PROGRES SE REORGANIZIRA. IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO.

Na osnovu smjernica usvojenih 10.12.2022. na Kongresu Platforme za progres, u subotu i nedjelju, 18.03. i 19.03.2023. godine, elektronskim putem, članstvo Platforme za progres je usvojilo novi Statut i izabralo dva potpredsjednika i članove novog saziva Predsjedništva.
 
Na osnovu iskustva tokom četverogodišnjeg djelovanja, delegati Kongresa Platforme za progres su usvojili Statut koji definiše drugačiju internu strukturu od dosadašnje.
U skladu s tim, sada će svi članovi Progresa odlučivati o pitanjima iz nadležnosti Kongresa, dok će Glavni odbor donositi strateške odluke političke prirode.
 
Novi saziv Predsjedništva čine:
 
✅Mirsad Hadžikadić, predsjednik;
✅Jusuf Arifagić - potpredsjednik iz entiteta Republika Srpska;
✅Jasmina Numanović Stjepanović - potpredsjednica iz entiteta Federacija BiH;
✅Amir Jatić, član;
✅Aleksandar Dodig, član;
✅Sakiba Hotović, član;
✅Esana Kavazbašić-Huskanović, član;
✅Elvedin Cernica, član;
✅Iskra Leko, član;
✅Ismail Nadžak, član;
✅Ineska Biščević, član.
 
U narednim danima ćemo bliže predstaviti članove novog rukovodstva.
Platforma za progres nastavlja svoj put koji za cilj ima da ova organizacija bude katalizator promjena koje će u konačnici život građana ove države učiniti boljim.
Trenutni događaji u državi jasno pokazuju da je tačno sve ono na šta je Platforma za progres upozoravala, ne samo prije ovih izbora, nego od 2018. godine.
 
Država, znanje, poštenje, mladi i odgovornost su principi koji nemaju alternativu. Naša borba za ove principe u bosanskohercegovačkom društvu se nastavlja!