Džino: "Satisfakciju za dugogodišnju stranačku lojalnost Hadžiomerović je dočekao prošle godine kada je imenovan za direktora javnog preduzeća "Sarajevo".

img

Sarajevo

Aldin Džino:

"U orkestru dežurnih potrčkala koja su jučer izvela sinhroniziran napad na prof. dr. Mirsada Hadžikadića našao se i Bakir Hadžiomerović.

Nekadašnji novinar Bakir Hadžiomerović političku karijeru je započeo i završio 2014. godine kao kandidat SDP-a za člana Predsjedništva sa rekordno najlošijim rezultatom kada je riječ o SDP-u.

Satisfakciju za dugogodišnju stranačku lojalnost Hadžiomerović je dočekao prošle godine kada je imenovan za direktora javnog preduzeća "Sarajevo".

U deficitu kreativnosti, višku vremena i obavezi prema vlastitom uhljebljenju, Hadžiomerović se učahurio na twitteru gdje kritikuje sve partijske neistomišljenike.

Jučer se na tapeti našao prof. dr. Mirsad Hadžikadić, koji je prema riječima ovog posrnulog novinara "SDA-ov joker s klupe".

Zamislite ironije. Bakir Hadžiomerović koji je sinonim za "jokera s klupe" iz vremena suverene vladavine Zlatka Lagumdžije čija je vladavina, napomene radi, bila na daljinski upravljač SDA, našao se da prosipa teoriju o "jokerima s klupe".

"Varalica misli da svi varaju", kaže narodna mudrost, koja bi se za Hadžiomerović mogla adaptirati "Joker misli da su svi jokeri"."

Foto: Klix.ba