Đerzić Imamović: "Damir Mašić je budžetlija dvije decenije"

img

Tuzla

Alma Đerzić Imamović:

"Damir Mašić je budžetlija dvije decenije 

Damir Mašić je čovjek koji koristi svaku priliku da priskrbi publicitet i ima potrebu referirati se na sve i svašta. Kako i ne bi kada već pune dvije decenije prodaje demagogiju i siše budžetku sisu. Bez ostvarene profesionalne karijere u nekom realnom sektoru shvatio je da se u ovoj državi može dobro živjeti i ako si svakom loncu poklopac. 

Nakon nadmoćne pobjede SDP-a 2010. godine, umjesto uklanjanja SDA iz svih pora društveno političkog života, SDP je pružio ruku spasa i uveo SDA u vlast, te pokazao koliko politika može biti neprincipijelna. 

Tada je mlađahni Damir Mašić, kao glasnogovornik SDP-a, entuzijastično predstavio ovu koaliciju, koju su osim SDP-a i SDA činile i NSRzB i HSP, čiji su prvaci više puta privođeni, a neki od njih su presuđeni za kriminalna djela upravo iz ovog mandatnog perioda.
Ipak, Mašić je revolucionarno najavljivao kako je riječ o prvoj programskoj platformi u postdaytonskoj BiH. 

Sa ove vremenske distance možemo zaključiti da je bila programska - ako je u tom programu bilo sadržano neprincipijelno koaliranje, bezbroj afera, kriminal, netransparentna raspodjela poticaja, ustašovanje, rekordni broj pomilovanja ozloglašenim kriminalcima itd.

Dio te SDP-SDAovske vlasti bio je i Damir Mašić, koji je upravljao resorom obrazovanja, nauke i sporta. 

Isti taj Damir Mašić, davno potrošeno osvježenje, vječiti budžetlija i ministar iz zagrljaja SDA... danas u ruhu opozicionara drži moralne prodike i optužuje prof. dr. Mirsada Hadžikadić za "deal" sa SDA-om. Mirsada Hadžikadića, kojem je jedina spona sa SDA-om ta što ih neprestano kritikuje i ukazuje na njihov kriminal, nepotizam i nesposobnost, dok se pola Mašićevog CV-a sastoji od drugarske ljubavi sa SDA."


Foto:Klix.ba