Javna tribina Gradačac: Stazama Husein - kapetana Gradaščevića

img

Gradačac

Juče je u Gradačcu održana tribina u organizaciji Platforme za progres, na temu: “Stazama Husein - kapetana Gradaščevića”.

Na tribini su govorili: Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres i kandidat za člana Predsjedništva BiH, Ninoslav Sušilović, predsjednik Posavske stranke, Jusuf Arifagić, potpredsjednik Platforme za progres i kandidat za predsjednika/ potpredsjednika entiteta Republika Srpska i Alma Đerzić - Imamović, članica Predsjedništva Platforme za progres.

Mirsad Hadžikadić je prisutnima poručio da je vrijeme da građani i sve progresivne snage odlučno djeluju na izgradnji države. Ni međunarodna zajednica ni domaći političari na vlasti nam neće dati bolju budućnost. Mi, građani se moramo pokrenuti i izgraditi bolju državu, onakvu kakva Bosna i Hercegovina treba da bude.

Ninoslav Sušilović je u svom obraćanju naglasio da svako mora početi od sebe i ne čekati da drugi nešto urade. Kao predsjednik stranke koju je osnovao kako bi unaprijedio položaj Posavine, svjestan je da je mnogo truda potrebno i da trenutni predstavnici u vlasti često otežavaju promjenu stanja u društvu. Ipak, kako i sam kaže: “ sve bi ponovo isto uradio”.

Jusuf Arifagić, kao povratnik koji je izgradio uspješnu firmu u Kozarcu nakon što se vratio iz Norveške, osvrnuo se na trenutna dešavanja u rntitetu Republika Srpska. Naglasio je da je od velike važnosti da sve prodržavne, zdrave snage preuzmu odgovornost za cijelu državu, kako bi se poboljšali uslovi života svih njenih građana i kako bi se onemogućilo destruktivnim snagama da djeluju.

Alma Đerzić - Imamović je naglasila važnost ideje Husein - kapetana Gradaščevića u današnjem vremenu. Sada, kada država Bosna i Hercegovina prolazi kroz težak period, ključno je da građani svojim aktivizmom u različitim oblastima djelovanja utječu na poboljšanje društvenih procesa.

Svi mi smo potrebni Bosni i Hercegovini da krene putem progresa, kao što je i ona potrebna nama. Zajedničkim djelovanjem, u najboljem interesu zajednice i društva, možemo to ostvariti.

Do nas je!