Reakcija na povlačenje kandidature Bogića Bogićevića

img

Platforma za progres izražava žaljenje i razočarenje u vezi sa današnjim dešavanjima na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Još jednom je potvrđeno da su neprincipijelno djelovanje i politikanstvo osnovni problem u bosanskohercegovačkoj politici i da neće doći do promjena dok principi i programi ne postanu osnova djelovanja političkih aktera koji učestvuju u svim nivoima vlasti.

Pozivamo sve koji su učestvovali u današnjim dešavanjima, ali i sve aktere koji učestvuju u političkim procesima u Bosni i Hercegovini da, prilikom obnašanja dužnosti od najveće odgovornosti u jednom društvu, budu vođeni interesima građana i države, a nikako ličnim i interesima stranaka. 

Posebno izražavamo žaljenje zbog povlačenje kandidature gospodina Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva. Podsjećamo sve aktere da je autoritet i ugled gospodina Bogićevića neupitan kod ogromne većine građana Sarajeva, ali i cijele države. Pozivamo na razum, odgovornost i principijelno djelovanje svih odgovornih aktera u ovoj situaciji. Autoritet i integritet osobe kakva je Bogić Bogićević ne smije se dovoditi u pitanje iz bilo kojih razloga. Oni koji to pokušavaju ponižavaju sami sebe.