Reakcija na jučerašnje saopćenje

img

Platforma za progres - Novi Grad Sarajevo

Jučer je Platforma za progres na svojoj Facebook stranici objavila post u kojem izražava nezadovoljstvo zbog odluke Mehmeda Karkelje, vijećnika u općini Novi Grad Sarajevo i bivšeg člana Platfome za progres, da svojim glasom omogući formiranje većine vođene od strane SDA i pored jasno izražene volje građana da u sarajevskim općinama dođe do promjene vlasti.
 
Taj post je bio rezultat zahtjeva mnogih članova i simpatizera da se Platforma oglasi o Karkeljinom činu koji je izazvao jake reakcije u medijima i političkim krugovima. Međutim, niko u Platformi nije očekivao onako burnu reakciju članova, simpatizera i građana na to saopštenje. Posebno nas je neprijatno iznenadio rječnik koji je korišten, često uključujući agresivne i uvredljive tonove koji svakako nisu opravdani.
To nije način izražavanja iskri. Mi smo uvijek izražavali svoj stav na kulturan način, poštujući pravo svakoga na svoje mišljenje i stavove. Ja se izvinjavam Mehmedu na tonu mnogih komentara koji su napadali njegovu ličnost umjesto da izraze nezadovoljstvo sa njegovim potezom.
 
Iako tako ne izgleda na osnovu postupaka u prethodnom periodu, ja hoću da vjerujem da je Mehmed Karkelja jednostavno odlučio da više vjeruje svom instinktu da je za Novi Grad Sarajevo bolje da su i načelnik i općinska većina iz iste stranke nego političkom stavu Platforme da je važno da Platforma pomogne Četvorki da implementira volju građana.
 
Vrijeme će najbolje pokazati ko je u pravu.
Mehmedu želim sve najbolje u njegovom političkom životu i nadam se da će svojim odlukama pomoći da se poboljša život građana Novog Grada Sarajevo.
 
 
S poštovanjem,
Mirsad Hadžikadić