Platforma za progres ne podržava prevare i obmane, ali nažalost i sami smo bili žrtve u Novom Gradu Sarajevo

img

Mehmed Karkelja je obnašao funkciju predsjednika Općinskog Odbora Novi Grad, a na istu je podnio neopozivu ostavku neposredno nakon izbora.

Poštujući već utemeljene principe Platforme za progres, a ponajviše princip odgovornost, ovim putem obavještavamo sve članove, kao i sve one koji su nam ukazali povjerenje na Lokalnim izborima 2020, da se na današnjoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo formirala većina koju predvode vijećnici Stranke demokratske akcije, a koju je između ostalih podržao bivši kandidat i bivši član Platforme za progres, Mehmed Karkelja.

 

Iako je svoju kampanju vodio u ime Platforme za progres, odmah nakon što je osvojio mandat, Mehmed Karkelja je istupio iz Platforme za progres i zadržao mandat koji je danas zvanično iskoristio suprotno svim principima koje zagovaramo.

Mehmed Karkelja je obnašao funkciju predsjednika Općinskog Odbora Novi Grad, a na istu je podnio neopozivu ostavku neposredno nakon izbora.

Platforma za progres se ograđuje od ovih klasičnih političkih trgovina, te ih ujedno najoštrije osuđuje. Iako su iskorišteni ugled i resursi Platforme za progres s ciljem ispunjenja interesa pojedinaca, Platforma za progres nastavlja dalje sa odgovornim radom u skladu sa odlukama naših organa i tijela. 

 

Nažalost, ovakav ishod nismo mogli predvidjeti, niti spriječiti, ali će Platforma za progres ovaj slučaj uzeti kao pouku u našoj budućoj kadrovskoj politici. U potpunosti preuzimamo odgovornost zbog loše procjene kandidata, zbog čega ćemo unaprijediti našu kadrovsku politiku i postaviti oštrije kriterije. Također, ohrabreni smo činjenicom da je ovaj slučaj usamljeni primjer izlaska vjećnika iz redova Platforme za progres. Izaći ćemo iz ovoga izbornog procesa sa ojačanom strukturom i efikasnijim procesima koji vode ka još snažnijoj borbi za prava svih građana.