Stari Grad i Centar su spremni za progres!

img

Maida Gabela, nositeljica liste za Općinsko vijeće Centar govorila je o neophodnosti konkretnih projekata koje je potrebno realizovati u narednom periodu.

Danas su se predstavili kandidati za Općinsko vijeće Centar i Stari Grad Sarajevo i kandidatkinja za načelnicu općine Stari Grad Sarajevo, koji predstavljaju spoj mladosti i iskustva na putu do konačnog cilja.

U sali općine Stari Grad Sarajevo, prisutnima su se, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, obratili kandidati za općinska vijeća ove dvije općine, predsjednik Regionalnog odbora regije Bosna Drago Đorđić i predsjednik Platforme za progres, prof.dr. Mirsad Hadžikadić. Podršku kandidatima dao je i Sanel Šarić, član Predsjedništva Platforme za progres i kandidat za načelnika općine Novo Sarajevo.

Kandidatkinja za načelnicu općine Stari Grad, Nejira Sarajlić istakla je važnost saradnje sarajevskih općina u rješavanju njihovih zajedničkih problema. Naglasila je da lista za Općinsko vijeće Stari Grad predstavlja drugačiju političku opciju u ovoj općini jer će pokušati uraditi ono što se do sada niko nije usudio: usmjeriti je u pravcu koja će je učiniti digitalnim centrom Sarajeva i turističkim centrom regije.

Predsjednik Regionalnog odbora regije Bosna je pozvao građane da izađu na izbore, a kandidatima je poručio da, kada budu izabrani na funkcije koje se kandiduju, rade na način da opravdaju povjerenje građana.

Predsjednik Hadžikadić je naglasio da je put Platforme za progres drugačiji i da počinje u svakom građaninu.  Samo promjenom u nama samima možemo mijenjati društvo u kojem živimo. Pružio je podršku kandidatima koji su se odvažili da učine taj korak i poručio da su sa njima u Starom Gradu i Centru promjene moguće!

Kandidatska lista u Centru ima 19 kandidata, a broj kandidata u Starom Gradu je 22.

Do nas je i u Starom Gradu i Centru!