Do nas je i u Banjaluci!

img

Platforma za progres  danas je upriličila promociju kandidata za Skupštinu Grada Banje Luka.

Zbog higijensko-epidemioloških mjera koje u Banjaluci propisuju da u zatvorenom prostoru ne smije biti više od deset osoba, promocija kandidata Platforme za progres Banja Luka većim dijelom je održana prenosom uživo putem službene Facebook stranice.

 

Na početku programa i nakon uvodnog obraćanja predsjednika Platforme za progres, prof. dr. Mirsada Hadžikadića, javnosti su se kratko predstavili kandidati Platforme za Skupštinu Grada Banje Luka i to Samra Turčinhodžić, nositeljica liste, te Kenan Huskanović i Alija Beganović. Oni su, pored osnovnih biografskih podataka, ukratko istaknuli i svoje programske ciljeve za koje će se zalagati kao budući odbornici.

Prisutnim kandidatima, gostima i gledateljima se potom obratio potpredsjednik Platforme za progres Aleksandar Eskić koji je u svom obraćanju istakao da na osnovu iskustava stečenih radom u zemlji i svijetu, Banja Luka svakako može biti mnogo bolje uređen i vođen grad i da je neophodno građane više uključiti u donošenje odluka.

U svome obraćanju, direktor Platforme za progres Sejfudin Hodžić, u prvi plan je istakao doživljaj vožnje bicikala ulicama Banje Luke i razgovora sa građanima iz kojih je zaključio da je Banja Luka slobodan grad u kojem tinja plamen promjene koja nudi građansku Bosnu i Hercegovinu te da je evidentno da i članovi nekih drugih političkih stranaka u ovom gradu razmišljaju na sličan način, što je naročito ohrabrujuće.

Predsjednik Platforme za progres, prof. dr. Mirsad Hadžikadić istakao je važnost ovog grada za Platformu i Bosnu i Hercegovinu, prenio svoje utiske iz Banje Luke poručujući da je progres zajednički imenitelj svih nas i odbrana naših različitosti. Kandidatima je poželio mnogo uspjeha na ovom početku promjena!

Završni dio programa realizovan je u razgovoru sa kandidatima i gostima koji su govorili o pitanjima značajnim za sve Banjalučane.