Platforma za progres - Novi Grad

img

Večeras je u naselju Dobrinja održano predstavljanje kandidata Platforme za progres za Općinsko vijeće Novi Grad.

Događaju su, pored kandidata, članova i simpatizera, prisustvovali i Izvršni direktor Platforme za progres, Sejfudin Hodžić, predsjednik regije Bosna, Drago Đorđić i predsjednik Platforme, prof.dr. Mirsad Hadžikadić.

 

Prisutnima se obratio Drago Đorđić koji je govorio o razvoju regije Bosna, koja na Lokalne izbore 2020 izlazi sa 164 kandidata i 3 kandidata za načelnike. Čestitao je kandidatima koji su se odvažili i odlučili da urade nešto za svoju općinu i grad. Novi Grad je općina koja može grad i državu učiniti jačim.

Prisutnima se obratio i izvršni direktor Sejfudin Hodžić, koji je govorio o razvoju Platforme za progres, te pružio podršku kandidatima Novog Grada.

Predsjednik OO Novi Grad i nosilac liste, Mehmed Karkelja se zahvalio kandidatima na njihovoj hrabrosti da se kandiduju za ove izbore u svojoj općini i poručio im da vjeruje u njihove kvalitete i ovu listu.

Kandidatska lista, pored nositelja liste ima još 14 kandidata i to: Maja Muftić Dedović, Midhat Humić, Nedim Hamzić, Nikolina Petković Jalovičić, Damir Sorguč, Zijad Kolar, Amela Hadžihasanović, Elvisa Ličina Hidanović, Adis Mušinović, Irma Gurić, Samir Pleho, Naida Sadiković, Nermin Hurić i Almir Palaska.

Na veliko zadovoljstvo svih, prisutnima se obratio i predsjednik Hadžikadić koji je govorio o važnosti zajednice i o tome koliko je društveni interes važniji od ličnog. Jedini način da se napravi bolje država jeste stavljanje kolektivnog interesa ispred individualnog. Platforma za progres je izabrala teži put, svjesna da je to jedini način da se promijeni stanje u državi. Pružio je apsolutnu podršku kandidatima koji su preuzeli odgovornost radi dobrobiti zajednice.

Kandidati i članovi Novog Grada su danas pokazali da je i do njih!