Osuđujemo fizičke napade na političke neistomišljenike!

img

Fizički napad na kandidata Platforme za progres

Kandidat Platforme za progres za Općinsko vijeće Ilidža fizički je napadnut zbog svojih političkih i privatnih stavova u ponedjeljak, 31. avgusta na javnom mjestu u Hrasnici. Slučaj je prijavljen nadležnim institucijama.


Ne prejudicirajući rezultate istrage i vjerujući da će nadležne institucije brzo i efikasno uraditi svoj posao, Platforma za progres najoštrije osuđuje ovaj incident i traži zaštitu svojih i svih drugih kandidata, aktivista, apolitičnih građana, kao i političkih oponenata.
Platforma za progres najoštrije osuđuje svaki oblik verbalnog i fizičkog nasilja prema političkim neistomišljenicima u Bosni i Hercegovini u predizbornim kampanjama i uopšte. Političko ili bilo koje jednoumlje nikada nije doprinijelo i nikada neće doprinijeti javnom dobru nego je, naprotiv, vodilo u neslobodu. Želimo državu u kojoj će se svaki građanin osjećati sigurno, bez obzira na identitet, porijeklo, status, političko ili drugo mišljenje.


Platforma za progres u povodu navedenog incidenta u Hrasnici najavljuje konferenciju za novinare u četvrtak, 3. septembra 2020. godine u Centralnom uredu Platforme za progres (Hiseta 1).
Mediji će tačnu satnicu press konferencije dobiti u zvaničnom pozivu za press.
Novinarima će se obratiti naš kandidat za Općinsko vijeće Ilidža koji je napadnut i predstavnici Platforme za progres.