Odluka o novom roku plaćana članarine u Platformi za progres

img

Na prethodno održanoj sjednici Predsjedništva Platforme za progres, 11.02.2021. godine donesena je Odluka o novom roku plaćanja članarine u Platformi za progres.

Ovim putem vas obavještavamo da je Predsjedništvo, na osnovu Statutom propisane odgovornosti za finansijsko poslovanje Platforme, razmatralo finansijsku situaciju, ali i finansijske posljedice koje je pandemija korona virusa ostavila u cijeloj državi. Zbog toga, donesena je Odluka o novom roku plaćanja članarine u Platformi za progres, prema kojoj se članarina plaća do 31.03.2021. godine. Ovaj rok će se primjenjivati za svaku narednu godinu.

Platforma za progres u želji da olakša put do članstva, omogućila je različite kategorije članarina i to:

1. Članarina u godišnjem iznosu od 30,00 KM za članove koji žive u Bosni i Hercegovini i 30 EUR ili 30$ za članove koji žive izvan Bosne i Hercegovine - za članove koji su u mogućnosti da uplate puni iznos;
2. Članarina u godišnjem iznosu od 10,00 KM – za studente, penzionere, nezaposlene i druge ugrožene kategorije;
3. Oslobađanje od uplate članarine i formiranje Fonda solidarnosti – za članove koji se jave da nisu u mogućnosti izmiriti svoju obavezu.

Prethodno uplaćenim članarinama i donacijama ste omogućili i podržali kampanju Lokalnih izbora 2020, osam protestnih šetnji širom Bosne i Hercegovine s ciljem poticanja progresa, te mnogobrojne druge aktivnosti.

Vjerujemo u vas! Vjerujemo da ćete nam pomoći u ostvarivanju cilja, u ostvarivanju sna o jedinstvenoj i ekonomski naprednoj Bosni i Hercegovini u kojoj će njena mladost željeti ostati!