Odluka o izmjeni članarine u Platformi za progres

img

Odluka Predsjedništva Platforme za progres donešena je 26.12.2020.godine.

Dragi članovi Platforme za progres,

Ovim putem vas obavještavamo da je Predsjedništvo, na osnovu Statutom propisane odgovornosti za finansijsko poslovanje Platforme, dana 26.12.2020. godine, na sjednici održanoj u Tuzli, razmatralo finansijsku situaciju u našoj organizaciji, ali i finansijske posljedice koje je pandemija korona virusa ostavila u cijeloj državi. Zbog toga, donesena je odluka koja uvodi različite kategorije članarina:
1. Članarina u godišnjem iznosu od 30,00 KM – za članove koji su u mogućnosti da uplate puni iznos;
2. Članarina u godišnjem iznosu od 10,00 KM – za studente, penzionere, nezaposlene i druge ugrožene kategorije;
3. Oslobađanje od uplate članarine i formiranje Fonda solidarnosti – za članove koji se jave da nisu u mogućnosti izmiriti svoju obavezu.

U prethodnoj godini smo, na osnovu brojnih upita naših članova, shvatili da je potrebno uvesti različite kategorije, kao i mogućnost oslobađanja od obaveze za one članove koji nisu u mogućnosti da je izmire. Iza nas su dvije izborne kampanje koje smo finansirali isključivo iz članarina i donacija, zbog čega je Predsjedništvo smatralo da je ovo odluka koja, sa jedne strane može olakšati različitim kategorijama članstva da izvrše svoju dužnost, a s druge strane, može zadržati finansijsku stabilnost organizacije.