Reakcija na objavu GO Platforme za progres Visoko na portalu visoko.co.ba

Nakon reagiranja, članak je uklonjen sa portala.

Press služba Platforme za progres

Pismo Press službe Platforme za progres prenosimo u cjelosti:

"Poštovani,

Uzimajući u obzir praksu da se sudske presude ne komentarišu, Platforma za progres reaguje na članak objavljen na portalu www.visoko.co.ba, pod naslovom Platforma za progres Visoko: Raduje nas odluka suda u kojoj je odbačena tužba gradonačelnice Babić, podržavamo svakog novinara, koji je objavljen 04.11.2019. godine.

Platforma za progres nije bila do kraja upoznata sa samostalnom odlukom GO Platforme za progres Visoko da medijski istupe u javnost povodom odluke Kantonalnog suda u Zenici, kojom je odbačena tužba gradonačelnice Amre Babić protiv novinara Adnana Jašarspahića.

Naši Odbori imaju veoma visoku autonomiju i svaka njihova odluka se donosi u skladu sa Deklaracijom Platforme za progres. Međutim, ukoliko najviši organi Platforme prepoznaju nešto što je u suprotnosti sa praksama Platforme za progres dužni smo da reagujemo na način da zaštitimo dignitet cijelog političkog pokreta.

Nadalje, iako ste saopćenje dobili od Gradskog odbora Platforme za progres Visoko, na vašoj zvaničnoj facebook stranici prilikom dijeljenja ovog saopćenja označili ste našu zvaničnu facebook stranicu Mirsad Hadžikadić Platforma za progres, a ne stranicu Platforme za progres Visoko, što smatramo nedopustivim.

Ovim putem vas molimo da sa vašeg portala uklonite navedeni tekst.

Unaprijed zahvalni.

                             

S poštovanjem,

Platforma za progres "